Tuesday 2 November 2010

الخلطة السحرية للتورته المصرية


مع اقتراب رأس السنة الميلادية يتبادر الى ذهني سريعا كيف كان يحتفل المصريون المصريون جميعا او قل السواد الأعظم برأس السنة و ذلك بعمل حلوى و تورته بسيطة غير مكلفة و مبحجة للجميع فكنا نتسابق لنحكي ماما عملت ايه او ماما هاتعمل ايه لليلة رأس السنة او الكريسماس كنت اجلس بجوار امي في المطبخ انتظر خروج الكيك و رائحة الفانيلا داخل الفرن تثير اعصاب اجدعها شيف لكن بعد الهجمة السلفية الشرسة التي لم يسبق لها مثيل على مصر جعلت حتى قولة: كل سنة و انت طيب من طفل لطفل لا يعلم اي شيئ مما يجري حوله اصبحت حرااااام حرااام حراام بإجماع ائمة الفضائيات و ان سانتا كلوز او بابا نويل بدعة فأصبحت عادة صنع الكيك و التورته و الحلوى البسيطة من مواضع الشبهات فأقلعت كثير من الأسر عن هذه العادة الجميلة و اختفت كما اختفت كثير من الحاجات الحلوة في بلدنا- الحلوة- برضه

و بناء عليه قررت انا اقدم هدية لكل المصريين بعمل تورتة رأس السنة كما اعتادت اسرتي ان تسميها و اليكم المقادير و الطريقة।
المقادير
٣ اكواب دقيق" شعبي" جميع الاستعمالات لت و عجن و ضرب و مرمطه و سحل ماركة طب و انا مالي يعني انا اللي هاصلح الكون لوحدي ......
.
٧١ ملعقة باكينج بودر لإننا محتاجين مواد رافعة كتييير جدا لأن " دقيق الشعب "نااااايم و محتاج روافع كتيرة تفوقه و ترفع روحه المعدنية .. بلاش ونبي باكينج بودر من نوعية البرادعي او الجمعية الوطنية لأنها "بتكتم "دقيق الشعب و بتهبطه ده غير إن الشعب اساسا هابط لوحده مش محتاج.... ملحوظة هامة جدا قوي خالص : تجنبي سيدتي باكينج بودر ماركة النخبة لأن باكينج بودر النخبة "بينفخ "على الفاضي او بيطلع بيطلع و ينزل على مفيش
نصف ملعقة "ملح الأرض" ماركة شباب مصر اللي زي الورد و ضايع مش لاقي حد يطبطب عليه و يفهمه مش لاقي غير كل اللي ياخده و يستغله و ينزل يعمل بيه شو اعلامي و بعدين يرميه و يقول له ملحك ناقص ملح !!!!!اذا كان هو الملح اصلا يا ابن التيتا... ما علينا

ثلاث ارباع كوب زبدة بحرارة الغرفة و الغرفة الحقيقة بقت حر فشخ لدرجة محدش مستحمل اخوه و كله سايح على كله زي ما احنا عارفين فخدي بالك يا سيدتي
ابقي شغلي التكييف.

................
١٢ بيضه و ارجوكي اهم شيئ لنجاح اي كيكة اسفنجية البييييييييض ننصح بإستخدام بيض مفرخة" اباكمال" او "عبكمال "لأنه اثبت نجاح غير مسبوق في عالم مزارع البيييض الممشش فانيلا بقى على قد ما تقدروا علشان تغطي على ريحة مامة بيض اباكمال لأن ريحته لا يمكن بأي حال من الأحوال تغطيتها لأن بيض اباكمال بيض فاسد و مغشوش للأسف و انا لازم اقول لك كده لأن الأمانة المهنية و ضميري الشمبونجي مش مطاوعني ابوظ لك التورتة. بلاش بيض ابو كمال هاتو بيض القط اكسيلانت ناوناو او اقول لكوا حاجة اظرف سمعتوا عن البيض ابو صفار و ابو صفارين تيب سمعتوا عن البيض ابو تلات صفارات؟
ايوه فيه فيه بيض مزارع محمد و علي و ابراهيم هاتوه وادعوا لي :❊_❊


١ كوب حليب كامل الدسم من عند امانة السياسات ده الدسم كله يعني

كوب ونصف سكر
من مصانع اللزج لزاجة الجلوكوز ابو ضحكة صفرا مدد يا بدوي.......


الطريقة:
ضعي جميع المكونات على بعضها و قلبيها بالراحة او حطيها في الخلاط....اقول لك بلاش الخلاط انت بس سيبي المقادير كلها على بعض وهي عارفة حتعمل ايه بالظبط كل واحد عارف دوره و متمرن عليه كويس ملحوظة كمان :يمكن استعمال محسنات خبز ماركة منى الشاذلي علشان الكيكة تعمل منظر لو الشاذلي مش متوفرة ممكن محسنات معتز بس لو معدتك جامدة و تستحمل المحسنات التقيلة معرفش نظام محسنات عمرو اديب مسموح بيه اليومين دول ولا صلاحيته انتهت و معادش يجي منه كان نفسي اخدم و الله ।
ضعي كل المقادير في صينية مقاس ٢٢ تنبيه هام يجب ان تشعلي نار الفرن من مدة لا تقل عن كام شهركده خاصة مع اقتراب موسم الإنتخابات هايساعدك في سرعة التسخين و الإشتعال و الولعة التمام" كاميليا" و اخواتها دي بتسخن و مابتبردش ابداااااا و متخافيش بالنسبة للداخلية بتسيب النوع ده من النيران لأنها بتعتبرها- نيران صديقة- و بتصب في مصلحتها فا مفيش قلق او تحرش بيسيبوها تشعلل عالآخر و مابيعملوش حتى كاردون زي اللي بيتكردن على بتوع الحد الأدنى للأجور او موظفين مراكز المعلومات لا بيسيبوهم براحتهم خالص।
ضعي الصينية داخل الفرن المولع بنار الفتنة الطائفية و زغرطي يا انشرااااااح
للتزيين :
كريز مصطفى الفقي او دكتور عبد المنعم سعيد ايهما اقرب لك - كريم شانتيه "مضروب" (ماركة البابا و الشيخ ) من انتاج مصانع الوحدة الوطنية الكاذبة........ شوكولاه من النوع الردئ ننصح باستعمال شوكولاه احزاب المعارضة حيث انها للزينة فقط و بصراحة بقى وجودها زي عدمه بس اهي منظر و خلاص علشان التورتة تعمل منظر।
بلاللين بقے على قد ما تقدري نفخ حتى الصباح الباكر مع تحيات الإدارة العامة للشوؤن المعنوية قلم وزارة الداخلية فرع امن العادلي و شركاه ।
بعد ما تخلصي اطلعي سلم العمارة فوق السطوح و بكل ما اوتيتي من قوة ارمي التورتة.....
و انزلي جيبي تورتاية من لابوار بلاش وجع
قلب و تعب عالفاضي

3 comments:

  1. صباح الخير ...اية الحلاوة دى
    تلخيص الابرير ،اجمل مقالة سياسية من ابلة شامبو

    ReplyDelete
  2. تصدقى أنا كنت ناوى أسخف عليكى لأن حكاية إن كل المصريين كانوا بيعملوا تورتة فى الكريسماس دى واسعة فحت حيث إن 90% من المصريين ما يقدروش أساسا يعملوا تورتات و مفيش داعى أقول كام فى المية منهم عندهم بوتجاز بفرن أصلا..

    لكن البوست كله فظيييييع فظعنة ما تخليش خطأ فنى زى ده له أى قيمة ..

    ReplyDelete
  3. مع كامل احترامى بس دعابة فى منتهى السوء مع احترامى وتقديرى لكل شيوخ السلفيين

    ReplyDelete